Een duurzame kijk
op recycling

Over Veco Machinery

Veco Machinery, geleid door Peter Bus en André van Meulen, is de Nederlandse distributeur van Vecoplan. Een wezenlijke bijdrage leveren aan de circulaire economie door op de meest hoogwaardige en economische manier te recyclen. Dat is de missie van Veco Machinery. En dat begint bij het creëren van circulariteit van al die grondstoffen die we met elkaar consumeren. Met de shredders van Vecoplan zorgen wij dat afvalstromen worden omgezet tot grondstoffen en zo weer gebruikt kunnen worden voor nieuwe producten. Of het nu gaat om plastics, hout, PMD, huisvuil, bedrijfsafval, matrassen, visnetten of kabels. Met Vecoplan als producent van de complete productlijn hebben we de absolute marktleider in Europa om ons verhaal kracht bij te zetten. Meer dan een halve eeuw aan ervaring helpt als je dagelijks bezig bent met turn-keyoplossingen.

Service & onderhoud

Naast de verkoop van nieuwe machines, draagt Veco Machinery zorg voor het onderhoud en de servicecontracten voor een grote verscheidenheid van opdrachtgevers. Ons team van ervaren monteurs staat klaar voor het direct oplossen van eventuele storingen, zodat uw proces zo min mogelijk wordt verstoord. Vaak kan dit online via remote service en wanneer nodig schakelen we HQ in Duitsland in. Totaalontzorging is niet zomaar een woord, het is waar we ons hard voor maken.

Over Peter Bus

Peter Bus nam na 5 jaar samenwerking in Veco Vos B.V. de aandelen volledig over en ging begin 2023 door met Veco Machinery B.V. Met Peter zijn brede ervaring in de recycling branche bleek de stap naar het ondernemerschap in de circulaire economie een logische. Hij houdt van de dynamiek en de flexibiliteit en is oprecht geïnteresseerd in het vinden van de beste oplossing voor iedere organisatie.

Het is een voorrecht om echt toegevoegde waarde te hebben in de huidige tijd. We zorgen er met onze producten voor dat de wereld – en al die grondstoffen – daadwerkelijk duurzamer worden gebruikt.’ 

Natuurlijk zijn strak plaatwerk, een krachtige aandrijving en goede service heel belangrijk. Maar het gaat er om, wat we er mee bewerkstelligen. Wat is de uiteindelijke output van je organisatie? Bij Veco Machinery loopt die output uiteen van efficiëntere fabrieken tot veiligere werkplekken en van trotse ondernemers tot een gezondere, duurzame wereld. En dat is pure winst.

Over André van Meulen

André van Meulen is mede-eigenaar en Technical Partner bij Veco Machinery. Hij stuurt het serviceteam aan en is verantwoordelijk voor het complete technische proces, van installatie tot aan onderhoud en service. Met ruim twintig jaar ervaring met grote en kleine machines mag hij zich een ervaren rot noemen op het gebied van techniek. De samenhang in het team van monteurs staat bij hem centraal.
“Wederzijds vertrouwen en een groot gevoel van verantwoordelijkheid passen niet alleen bij Veco Machinery, maar ook in de branche waarin we werken. We doen het samen en afspraak is afspraak.”
We staan elke dag paraat om te zorgen dat al onze opdrachtgevers optimaal kunnen doordraaien. Elke minuut dat een machine stilstaat is zonde. Die urgentie begrijpen we heel goed. Juist om die reden zijn we heel blij met de hoogwaardige machines waar we mee werken. Met de lange levensduur verdienen deze machines zichzelf keer op keer terug. Onze shredders en andere recycling machines zijn echt high-end. Daar zijn we trots op.