Een duurzame kijk
op recycling

Over Veco Machinery

Veco Machinery, geleid door Peter Bus, is de Nederlandse distributeur van Vecoplan en de voortzetting van Veco Vos. Een wezenlijke bijdrage leveren aan de circulaire economie door op de meest hoogwaardige en economische manier te recyclen. Dat is de missie van Veco Machinery. En dat begint bij het creëren van circulariteit van al die grondstoffen die we met elkaar consumeren. Met de shredders van Vecoplan zorgen wij dat afvalstromen worden omgezet tot grondstoffen en zo weer gebruikt kunnen worden voor nieuwe producten. Of het nu gaat om plastics, hout, PMD, huisvuil, bedrijfsafval, matrassen, visnetten of kabels. Met Vecoplan als producent van de complete productlijn hebben we de absolute marktleider in Europa om ons verhaal kracht bij te zetten. Meer dan een halve eeuw aan ervaring helpt als je dagelijks bezig bent met turn-keyoplossingen.

Service & onderhoud

Naast de verkoop van nieuwe machines, draagt Veco Machinery zorg voor het onderhoud en de servicecontracten voor een grote verscheidenheid van opdrachtgevers. Ons team van ervaren monteurs staat klaar voor het direct oplossen van eventuele storingen, zodat uw proces zo min mogelijk wordt verstoord. Vaak kan dit online via remote service en wanneer nodig schakelen we HQ in Duitsland in. Totaalontzorging is niet zomaar een woord, het is waar we ons hard voor maken.

Over Peter Bus

Peter Bus startte in 2023 met Veco Machinery na 5 succesvolle jaren in de samenwerking met oprichter van Veco Vos, Jeroen Vos. Met Peter zijn brede ervaring in de recycling branche bleek de stap naar het ondernemerschap in de circulaire economie een logische. Hij houdt van de dynamiek en de flexibiliteit en is oprecht geïnteresseerd in het vinden van de beste oplossing voor iedere organisatie.

‘Het is een voorrecht om echt toegevoegde waarde te hebben in de huidige tijd. We zorgen er met onze producten voor dat de wereld – en al die grondstoffen – daadwerkelijk duurzamer worden gebruikt.’ 

Natuurlijk zijn strak plaatwerk, een krachtige aandrijving en goede service heel belangrijk. Maar het gaat er om, wat we er mee bewerkstelligen. Wat is de uiteindelijke output van je organisatie? Bij Veco Machinery loopt die output uiteen van efficiëntere fabrieken tot veiligere werkplekken en van trotse ondernemers tot een gezondere, duurzame wereld. En dat is pure winst.

Werken voor een hoger doel!

In 2015 zijn de Verenigde Naties het eens geworden over zeventien doelen voor duurzame ontwikkeling. Een van de megatrends die hieruit zijn voortgekomen, is het consequent terugdringen van de CO2-uitstoot. Daartoe zijn steunprogramma’s voor hernieuwbare energiebronnen en waterstoftechnologieën gelanceerd. Maar ook het verantwoord omgaan met afval en reststoffen kan een niet te onderschatten bijdrage leveren aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen. En hier komen wij, u en wij dus, om de hoek kijken! Ieder van ons heeft de mogelijkheid om verantwoordelijkheid te nemen door afval te vermijden of te verminderen en duurzaam gebruik van hulpbronnen te waarborgen. En als afval niet te vermijden is, zorgen wij er met onze recyclingtechnologieën voor dat de restmaterialen op een verantwoorde manier kunnen worden gerecycled en terug in de kringloop kunnen worden gebracht. Dat is een goed gevoel!